Упутство за кориснике и претплатнике

 

Ново решење веб портала Привредног саветника урађено је тако да задржи све елементе и садржај на које сте се навикли током коришћења старог сајта, сада са новим технологијама и у комбинацији са савременијим дизајном.

Напомињемо да је ово сасвим нови систем у односу на стари сајт и да кориснички налози које сте користили на старом више нису валидни. Морате се регистровати на овом сајту, креирати нови налог и повезати своју претплату да би сте приступили претплатничком делу сајта.

Ако сте претплатник Привредног саветника, да би сте приступили претплатничком делу, потребно је да:

1. Креирате налог на нашем новом сајту и 

2. Повежете га са активном претплатом.

Активним претплатницима Привредног саветника је током викенда 14. и 15. маја 2022. или најкасније следећег понедељка послата мејл порука са параметрима за логовање на део сајта који је намењен претплатницима. Параметри су исти као и за стари сајт, али их за сваки случај шаљемо поново, будући да су дугогодишњим претплатницима ови подаци достављени давно.

 


 

КРЕИРАЊЕ НАЛОГА НА САЈТУ

Можете обавити на страници:

https://www.privsav.rs/servisi/registracija/ - или кроз интерфејс - Са насловне стране сајта, кликом на линк ПРИЈАВИ СЕ, у горњем десном углу, па затим са кликом на линк НАПРАВИ НАЛОГ при дну странице за пријаву.

Молимо Вас да на страници за креирање налога унесете тачне податке о правном (или физичком) лицу које је претплатник Привредног саветника, онако како сте пријављени у бази корисника Привредног саветника. 

 

ПОВЕЗИВАЊЕ АКТИВНЕ ПРЕТПЛАТЕ са налогом

Када се будете успешно улоговали на наш систем, кликом на дугме ПРЕТПЛАТНИК можете повезати налог којег сте креирали на сајту, са Вашом активном претплатом. Дугме ПРЕТПЛАТНИК налази се на врху десног вертикалног менија у оквиру корисничке сесије.

У оквиру претплатничког дела са активном претплатом доступни су следећи сегменти:

  • Електронско издање (Часописи и Мишљења министарства).  За сада је то старо решење на које сте се навикли - доступно је и са линка на насловној страни, ван претплатничког дела. У наредном периоду и овај сегмент ће бити замењен новим и савременијим решењем
  • Кориснички панел са секцијама: Прописи, Калкулатори и делом за Преузимања
  • Кориснички налог са секцијама: Мој профил (општи подаци које сте унели при регистрацији), Постави питање (форма за постављање питања служби саветника) и Мој рачун у оквиру којег можете видети вредности стања и статистике свог налога, везано за услуге Позивног центра Привредног саветника.

 

ПОСТАВЉАЊЕ ПИТАЊА СЛУЖБИ САВЕТНИКА

Постављање питања у оквиру консултантских услуга са саветницима Привредног саветника је и даље могуће само претплатницима на часопис “Привредни саветник” и “Регистар прописа”. 

Питања можете постављати путем телефона 011-3209-600, као и из форме за постављање питања директно у тикетинг систем Привредног саветника. Форма за постављање питања је расположива на сајту, претплатницима Привредног саветника у оквиру налога који је повезан са активном претплатом.

Молимо претплатнике да питања у писменом облику постављају искључиво путем горе поменуте веб форме. Мејл адреса за слање питања служби саветника Привредног саветника ће функционисати током прелазног периода до 1. јуна 2022, а после тог периода постављање питања ће бити могуће само путем веб форме.

 

ПРЕТРАГА ЧАСОПИСА ПРИВРЕДНОГ САВЕТНИКА

За претрагу часописа Привредног саветника на нашем новом веб порталу нема потребе да се логујете као претплатник. 

На насловној страни испод насловне слике налазе се два таба/категорије за претрагу: АКТУЕЛНО и ЧАСОПИСИ. Довољно је да селектујете одговарајућу категорију за претрагу (уколико желите претрагу часописа селектујте категорију ЧАСОПИСИ) и у пољу са десне стране можете унети појам за претрагу.  

Детаљна претрага часописа омогућена је свим претплатницима у корисничком делу сајта. Претрагу чланака и мишљења по насловима и поднасловима, поред претплатника на електронско издање, могу да врше и претплатници на штампано издање.

На приступ тексту чланака имају право само претплатници на електронско издање. 

Текстовима мишљења могу да приступе сви претплатници, како они који су се определили за електронско издање, тако и они који су претплаћени на штампано издање.

Претплатници на електронско издање часописа који су се улоговали на кориснички део сајта аутоматски имају приступ часопису. Није потребно да се посебно логују на електронско издање. 

 


 

У случају техничких проблема са пријављивањем, логовањем или повезивањем активне претплате, или ако не знате параметре који су Вам потребни за повезивање активне претплате са налогом на сајту, можете се обратити на адресу [email protected] или на телефоне за подршку: (011) 3209-645, (011) 3209-640,

Поздрављамо Вас и захваљујемо се што користите наше услуге,

Ваш Привредни Саветник