Од 11. априла 2022. год. биће доступне продукциона и нова демо верзија система електронских фактура

Обавештавамо обвезнике Закона о електронском фактурисању да ће Министарство финансија од 11. априла 2022. учинити доступним:

- продукциону верзију система е фактура (која ће се користити за реално обављање послова око електронског фактурисања) на сајту http://efaktura.mfin.gov.rs/ и

- нову демо верзију система е фактура (са одређеним побољшањима и надоградњама у односу на верзију која је до сада била доступна за тестирање) на адреси https://demoefaktura.mfin.gov.rs/.

Обвезници неће морати два пута да се региструју на оба портала будући да ће регистрација на продукционој верзији аутоматски бити пренета и на демо верзију система електронских фактура (ако субјект промета није претходно отворио налог на новој демо верзији).

Подсећамо да Привредни саветник 19. априла 2022. год. држи за претплатнике бесплатан вебинар посвећен примени Закона о електронском фактурисању и Закона о фискализацији на коме ће, између осталог, бити речи и о новим верзијама система, а такође и о изменама и допунама Правилника о ПДВ које су у вези са применом ових закона од 1. маја 2022. год.

Детаљније информације у вези вебинара могу се видети на овом линку